Airco Servicebeurt / Airco Reinigen

Een airco verkoelt en zorgt dat uw ramen niet beslaan. U voelt zich prettiger en hebt een beter zicht rondom uw auto. Comfortabel en wel zo veilig. Bovendien ruikt een niet goed onderhouden airco op den duur niet zo fris meer. Daarom is het zaak dat u uw airconditioning goed laat onderhouden. Verklein de kans op defecten en dus dure reparaties door regelmatig uw aircosysteem een servicebeurt te geven.

Airco Servicebeurt

Wilt u voorkomen dat uw airco defect gaat? Laat dan tijdig een Airco Servicebeurt uitvoeren voor uw auto. Wij beschikken over de nieuwste apparatuur voor zowel R1234YF als R134A systemen.
Tijdens de Airco Servicebeurt worden de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

 • Legen van het systeem
 • Vacumeren
 • Lek- en druktest
 • Diagnose stellen
 • Bijvullen koudemiddel en olie

Airco  Reinigen

Een goedwerkende airco zorgt voor gekoelde lucht die fris ruikt. Ruikt uw auto muf als u de airco aanzet? Dan is het tijd voor u om de airco te laten reinigen. Als u dit niet doet kan dit ervoor zorgen dat schimmels en bacteriën in de airco ophopen. Dit is niet goed voor de auto maar ook zeker niet voor u.

Waarom uw airco ultrasoon laten reinigen?

Het reinigen van de airco is een belangrijke taak om te laten uitvoeren. In uw airco hopen namelijk bacteriën en schimmels op, dit is met het blote oog niet te zien. De gevolgen daarvan kan u overigens wel merken: het veroorzaakt droge ogen, een vieze lucht, allergische reacties of een plotselinge verkoudheid. Door de airco ieder jaar te reinigen voorkomt u dat eventuele ziektekiemen, schimmels en bacteriën zich ophopen in de leidingen en achterblijven op de verdamper van het airco systeem. Ook nare luchtjes behoren zo tot het verleden. Laat bij het reinigen van de airco ook meteen het interieurfilter vervangen. Dit filter vangt stofjes, pollen en bacteriën van buiten op.

De voordelen van ultrasoon reinigen

 • 99,99% VIRUS-ELIMINATIE inclusief SARS-CoV-2 (Covid-19)
 • Verwijdert vetaanslag, stof en overig vuil van de aircoverdamper.
 • Verwijdert slechte geuren en nicotinereuk in het airconditioning systeem en voorkomt ze gedurende een lange periode.
 • Neutraliseert microbiële contaminatie, schimmels en bacteriën in airconditioning systemen en verwijdert ze.
 • Kan allergische reacties voorkomen (niezen, hoesten, geïrriteerde ogen, keelpijn).
 • Geeft na de behandeling een aangename, frisse geur in de wagen.

Tips voor langere levensduur airco

Het is verstandig om uw airco jaarlijks te laten onderhouden. Maar u kunt zelf ook veel doen om de levensduur van uw airco te verlengen:

 • Doe de airco uit als de temperatuur goed is, dit is ook nog eens beter voor het milieu.
 • Zet de airco uit als uw auto “hard aan het werk” is, bijvoorbeeld een caravan trekken of in de bergen. De auto kan het extra vermogen goed gebruiken.
 • Zorg dat u uw airco wekelijks 10 minuten aan heeft staan, ook ’s winters, het voorkomt nare luchtjes en lekkages.
 • Zet de airco tien minuten uit voordat u op de plek van bestemming bent, dat voorkomt condensvorming en daarmee schimmel en nare luchtjes.
 • Koel bij veel warmte de auto eerst af door ramen en deuren te openen en zet dan pas de airco aan. Dit scheelt in uw portemonnee en is beter voor het milieu.

Kosten

De kosten van een Airco Servicebeurt zijn € 48,40. Het koudemiddel wat wij eventueel moeten aanvullen zit hier nog niet bij inbegrepen. Van te voren is namelijk niet te zien of dit noodzakelijk is en hoeveel er moet worden bijgevuld. Doorgaans moet u rekening houden dat er nog voor € 30,-  a € 50,- aan koudemiddel bijkomt.

Ultrasoon reinigen van uw aircosysteem kost € 30,-. Wij adviseren om dan ook meteen uw interieurfilter te laten vervangen. Uiteraard informeren wij u graag over de kosten.

Combipakket

Koelt je airco niet meer zo goed én heb je last van nare luchtjes? Kies dan voor de Airco Combi Servicebeurt! Voor € 75,- geven wij uw aircosysteem een servicebeurt, wordt het systeem ultrasoon gereinigd én vervangen wij het interieurfilter. (Prijs is exclusief eventueel koudemiddel en interieurfilter).

 

Ervaar het comfort van een goed werkend aircosysteem

 PLAN AFSPRAAK